Banjaluka: “Noć muzeja” u Muzeju Republike Srpske 20. maja

U Muzeju Republike Srpske u subotu, 20. maja, biće održana manifestacija “Noć muzeja” u okviru koje će biti organizovane radionice i otvorene izložbe.
Muzej Republike Srpske Banjaluka
Foto: Mladen Dragojlović

“Evropska noć muzeja” tradicionalna je manifestacija koja se u isto vrijeme održava u više od 2.000 evropskih muzeja.

Muzej Republike Srpske uzeo je učešće u ovoj manifestaciji u proteklih jedanaest godina.

U okviru ovogodišnjeg programa planirane su radionice “Svijet kao Muzej” i “Dinosaurusiraj me”, a posjetioci će imati priliku da razgledaju stalnu postavku, te dvije tematske izložbe – “Opsada Lenjingrada u fotografijama” Državnog memorijalnog muzej odbrane i opsade Lenjingrada i “Život kroz objektiv” autora Milana Lolića.

Program, koji će trajati od 18 do 22.30, biće završen nastupom muzičke grupe “Akustik haus”, saopšteno je iz Muzeja Republike Srpske.

Foto: Promo Muzej RS

Iz Muzeja Srpske ističu da je prvi dio programa predviđen za djecu mlađeg i strijeg uzrasta, a nastavak programa prilagođen je svim starosnim uzrastima.

“Učesnici, djeca predškolskog i školskog uzrasta, mladi te svi građani koji se priključe ovoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji, na taj način postaju dio degađaja koji širom Evrope okuplja više od 2.000 muzeja i stotine hiljada učesnika i posjetilaca”, navode iz Muzeju Srpske.

Manifestacija “Noć muzeja” u Muzeju Republike Srpske, koji svjedoči kulturi i bogatom naslijeđu Srpske, biće prilika i za učesnike da predstave i promovišu svoje kreativno stvaralaštvo u atmosferi tradicije i savremene kulture grada Banjaluke.

IZVOR: Mondo