Drašković hoće da kupi ”Agrokor” u Srbiji

Srpski biznismen Rodoljub Drašković nudi krizni menadžment, a zauzvrat traži 35 odsto udjela u Agrokoru.

 

rodoljub drašković agrokor
Foto: Swisslion-Takovo promo

Poznati srpski biznismen s razgranatim poslovnim operacijama u regionu Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, ponudio je vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i srpskoj vladi (kao zainteresovanoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim biznisom u Srbiji koji obuhvata maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

“Koncern Svislajon Takovo spreman je da preuzme upravljanje na ograničeni period od četiri godine cjelokupnim Agrokorovim biznisom u Srbiji. Prvi uslov je da imam punu samostalnost u odlučivanju i rukovođenju”, kaže Drašković za Nedeljnik.

On tvrdi da je upoznat s poslovanjem Agrokora u Srbiji i da bi mu trebalo mjesec i po dana da pokrene oporavak. A kao svoju referencu ističe uspješnu revitalizaciju propalih firmi koje je privatizovao i učinio profitabilnim.

Kako navodi Nedeljnik, ako bi se dogovor postigao, Drašković bi se obavezao da izmiri dobavljače do kraja ove godine i da od januara naredne godine bankama-povjeriocima mjesečno vraća pet miliona evra.

IZVOR: Mondo