Banjaluka: NASTeatar i Dječije pozorište RS pomažu udruženje “Iskra”

Pozorište  NASTeatar iz Gornjeg Milanovca u saradnji s Dječijim pozorištem RS odigraće u utorak, 6. juna s početkom u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske urnebesnu komediju “Svetozar t'reći”.

Svetozar t'reći predstava Banjaluka Iskra
Foto: Promo NASTeatar

Sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namijenjen je sufinasniranju rada Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “ Iskra ”. Cijena ulaznice iznosi 5 KM i može se kupiti na biletarnici DPRS.

Autor predstave „Svetozar t’reći“ je Ljiljana Bralović, reditelj je Mihailo Kostadinov, a lik Svetozara igra glumac Ivan Perković. Predstava je komedija za odrasle koja će publiku, kroz poznate životne situacije, nasmijati do suza i podsjetiti na istinske životne vrijednosti i ljepote.

“Kada ljudi ozbiljne životne sitacije pretvore u cirkus, u meni se stvori neutoljiva želja, da ih osudim i ismejem. Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo. Likovi koje Svetozar pominje ne postoje a sasvim su stvarni. Prepoznaćete ih, i slobodno im dajte imena po svom izboru”, rekla je autorka.