Islamska država prijeti: Srbi i Hrvati, platićete krvlju!

Islamska država u svom posljednjem izdanju magazina “Rumijah” za Balkan objavila je tekst pod nazivom “Balkan: Krv za neprijatelje, med za prijatelje” uputila je otvorenu prijetnju zemljama regiona. Islamska država poručuje da nije zaboravila područje Balkana, već da su samo preokupirani nekim drugim područjima.

Mudžahedini

U otvorenoj prijetnji islamisti naglašavaju da “nisu zaboravili ratna stradanja muslimana”, kao i da su prijetnje usmjerene na Srbe i Hrvate.

Islamisti podsjećaju na terorističke napade širom svijeta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena.

“Ne tako nam Alaha, nismo zaboravili Balkan, ne tako nam Alaha, nismo ga zaboravili i nećemo ga, Alahovom dozvolom zaboraviti. Tako nam Alaha, nismo zaboravili Srbe kafire. Ne, o Srbi kafiri, nismo vas zaboravili! Nismo zaboravili vaše ubijanje muslimana u Bosni i na Kosovu. Ne, tako nam Alaha, nismo zaboravili zlostavljanje naše braće i silovanje naših sestara. Ne, tako nam Alaha, nismo zaboravili šta ste uradili u Srebrenici i drugim mjestima. Mi sa vama imamo jako dug neriješen račun, koji ćete platiti svojom krvlju”, stoji, između ostalog u jezivoj prijetnji Balkanu.

Prijetnje isis balkan
Foto: Screenshot

Iskazuju otvorenu prijetnju zemljama Balkana, poručujući da se “vraćaju”, kao i da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima, uključujući Francusku, Njemačku i Britaniju.

Podsjetimo, prije dvije godine Srbija, ali i ostale balkanske zemlje često su navođeni kao moguća meta džihadista. U julu 2015. godine u video snimku “Mi smo islamski hilafet – kasida” kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slijede i ostale zemlje Balkana.

IZVOR: Blic