Kako da uklonite šljokice iz odjeće, kose i sa lica

Da li još uvijek po kosi, licu i odjeći nalazite šljokice sa vaše novogodišnje proslave? Iako su veoma efektne u vrijeme slavlja, veoma su teške za uklanjanje. Umjesto vas smo se potrudili da nađemo najbolje načine za njihovo uklanjanje kako ne biste tokom cijelog januara ličili na novogodišnju jelku.

 

Odjeća
Šljokičasta mjesta nasprejajte lakom za kosu u spreju, pustite da se osuši, a zatim odjeću operite na ruke (ako ga stavite u mašinu, šljokice će se pojaviti na drugim komadima odjeće koji su bili u mašini).

Koža

Mejkap artisti šljokice uklanjaju uglavnom pomoću prirodnog ulja, kao što je na primjer kokosovo. Umočite prste u ulje i lagano kružnim pokretima prelazite preko mjesta na kom su ostale šljokice. Lice obrišite vlažnom maramicom ili vlažnim vatenim blaznicama.

Kosa

Pobjednik dana je ponovo ulje. Uzmite najkvalitetnije maslinovo ulje koje imate pri ruci, te nježno utrljajte u kosu i skalp. Isperite kosu nakon deset minuta. Vaša kosa će biti oslobođena šljokičaste napasti, a usput i divno regenerisana.