Mektić o prijetnjama: Ne bojim se atentata, dodaću još gasa!

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet nakon što je zaprimilo informaciju Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH o pripremi atentata na ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Dragan Mektić
Foto: N1

Ovu informaciju potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić potvrdio je za Televizju “N1” da Direkcija raspolaže informacijama o mogućoj ugroženosti Mektića.

Prema njegovim riječima, depeša o ovoj prijetnji početkom sedmice dostavljena je na adrese Agencije za istrage i zaštitu, MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije radi podizanja stepena zaštite Mektića.

On nije želio da saopšti više podataka o sadržaju prijetnji i mjerama koje se preduzimaju na zaštiti ministra bezbjednosti BiH.

Mediji prenose da OBA posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora da se u kriminalnom podzemlju pokušava angažovati lice koje bi pripremilo i izvršila atentat na Mektića.

Mektić je izjavio da ga nije strah, ali da prijetnje doživljava ozbiljno.

“Nije me strah, ali kao svaki normalan čovjek doživljavam to ozbiljno. Agencije će sve to da provjere i sigurno će utvrditi da li je osnovano i na koji način je uopšte do toga došlo”, rekao je Mektić za sarajevske medije.

Dodao je da nema posebnih komentara, osim što je svjestan da je to “zbog posla kojeg radi”.

Nemam nikakav komentar osim što to mogu dovesti u vezu s a poslom koji radim i načina na koji ga radim. Ja imam povjerenje u naše agencije to rasvijetliti i da će se utvrditi šta stoji iza svega toga. Ja koliko imam informacije, oni imaju indicije o svemu tome. To apsolutno ništa neće utjecati na moj dosadašnji rad, čak naprotiv ću dodati još gasa“, kazao je Mektić i dodao:

Znam, dirnuo sam u osinje gnijezdo i u velike interese i sad se to pokušava vratiti na takav način. Nisam ja tu bitan apsolutno nego da pokažemo da je država jača od mafije. Nisam uplašen, ali će mi to dati dozu dodatnog opreza“.

IZVOR: Mondo, N1