Otkazan sastanak o slučaju Agrokor u BiH

Sastanak predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine sa čelnicima kćerki-firmi koncerna Agrokor u BiH, koji je bio najavljen za danas u 15 časova, je otkazan.

Agrokor- šta dalje?

Sastanak koji je ranije zakazan zbog trenutnih dešavanja u hrvatskom koncernu Agrokor i mogućim štetnim posljedicama po Bosnu i Hercegovinu neće biti održan danas u Vladi Federacije BiH, potvrdio je za N1 Zoran Blagojević savjetnik za medije premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Prisustvo sastanku otkazali su iz uprave Konzuma u BiH i ostalih kćerki-firmi Agrokora u BiH na osnovu odluke nove zagrebačke uprave, objasnio je Blagojević.

Na sastanku su trebali prisustvovati predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH, ambasador Hrvatske u BiH, direktor Konzuma u BiH i članovi uprava četiri kćerke-firme Agrokora u BiH, te ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Ministar Šarović rekao je juče da postoje procjene koje govore o tome da dugovanja “Agrokora” prema bh. dobavljačima iznose najmanje 250 miliona KM, ali da to ne znači da dugovanja nisu još i veća zbog čega je sastanak trebao biti prvi u nizu, posebno zbog mogućnosti da bi se slom “Agrokora” ili kompanija u tom koncernu negativno odrazio na ukupni bilans u BiH te stanje zaposlenih, a uticao bi i na više stotina dobavljača iz BiH.

IZVOR: N1