“Pola” svijeta na mitingu u Banjaluci: Plivaće i Stjepanović!

Na 10. Međunarodnom plivačkom mitingu “Banjaluka open” koji će biti održan 27. i 28. maja na Gradskom olimpijskom bazenu učestvovaće plivači iz brojnih država, a osim takmičara iz Evrope nastupiće i plivači iz Amerike i Kanade.

banjaluka plivački miting
Foto: AP Photo/Michael Sohn

Željko Panić, predsjednik Plivačkog kluba Olimp, organizatora mitinga, rekao je da se na ovom događaju godinama okupljaju takmičari učesnici olimpijskih igara i drugih značajnih takmičenja.

Prema njegovim riječima, na miting će doći kompletna reprezentacija Srbije na čelu sa Velimirom Stjepanovićem i Čabom Silađijem, koji će doći 15 dana prije turnira – na pripreme.

Promoteri ovogodišnjeg Plivačkog mitinga su članovi banjalučkog PK Olimp, Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, koji su ispunili normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Održana je i prva sjednica Organizacionog odbora za ovaj plivački miting, a predsjedavao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

“Očekujemo još jedan sjajan događaj u našem gradu. Riječ je manifestaciji na koju sa zadovoljstvom dolaze takmičari sa svih strana i gdje se postižu odlični rezultati, i na kraju gdje Banjaluka pokazuje uspješno domaćinstvo ovakvog događaja”, rekao je Radojičić.

Podsjetimo, Stjepanović je prije dvije godine bio promoter banjalučkog plivačkog mitinga.

IZVOR: Mondo