Šest znakova da brada nije za vas

Ko sve danas ne nosi bradu – OK, razumijemo da je to u trendu, štaviše, podržavamo ih. Malo šta izgleda tako dobro kao pošteno uzgojena brada. Međutim, kao i kod svih drugih trendova, postoje oni koji mogu da ih iznesu i oni koji, ehem – ne mogu. Ukoliko se pronađete u nekoj od sljedećih kategorija, razmislite o tome da uložite koju marku u kvalitetan brijač i riješite se dlakave napasti koja vam se prostire donjim dijelom lica.

Ćelava mjesta: OK, možemo razumjeti ako ste se potukli u kafani i protivnik vam je iščupao koji pramen sa vašeg ličnog ponosa i dike. Međutim, ako ovakav izgled nije rezultat određenih nes(p)retnih okolnosti, obrijte se.

Rolovka: Znate one tipove u koje se morate dobro zagledati da shvatite da li nose neku čudnu dlakavu rolovku u stilu Ripa Kirbija ili mu je to brada? Takva zvijer se obično prostire od linije čeljusti i završava previše južno za, pošteno je reći, svačiji ukus. Čak i ako je ošišate kratko kako bi više ličila na bradu, djelovaće sumnjivo.  Vjerujte na riječ.

Rijetka brada: Ovo je najčešća greška kod bradonja, odnosno onih sa aspiracijama da to postanu. Ako vam brada više liči neasfaltirani kolski prilaz nego na džunglu, razmislite o promjeni. Eventualno je Džoni Dep u stanju da iznese ovaj stil, ali vi vjerovatno niste on, tako da…

Pubična brada: „Hmmm, da li mi je ova dlaka iz brade ili je došla sa nekog južnijeg mjesta“? – Ako se ponekad ovo zapitate, budite sigurni da se zapitaju i oni u vašoj okolini. Žbunolika ufrčkana brada djeluje neuredno i nenjegovano – bolje da je se riješite.

Sve boje duge: Ponešto sijedih u bradi može proći, ali ukoliko imate više od dvije boje na svom licu, dobro razmislite o brijanju. Bez obzira kako je njgovana, ako na vašoj bradi stanuju crvena, bijela, smeđa, i ne daj Bože žuta (dakako od cigareta), pod hitno se obrijte.

Pubertetlijka: Osim ako ste aspirativni srednjoškolac, teško da možete sebi da priuštite ovaj stil. Ako vaša baka ima jaču bradu od vas, pod hitno u prodavnicu po brijač.