Snapchat naočale

Ako ste ljubitelj neobičnih spravica, onda će ovaj novitet biti odličan izbor za vas ili za nekoga od dragih osoba. Naime, kompanija Snap.Inc koja je vlasnik  Snapchat-a je kao dodatak ovoj popularnoj mobilnoj aplikaciji dizajnirala naočale koje iskustvo Snapchat-a dižu na jedan potpuno novi nivo.

U najkraćim crtama,  „Spectacles“,  je naziv prve Snapchat-ove kamere. Međutim, to nije bilo kakva kamera. U pitanju je par sunčanih naočala sa ugrađenom kamerom visoke rezolucije i kvalitetnim stabilizatorom slike, koji drži kadar mirno nezavisno od pokreta tijela. Dokle god su naočale napunjene, pomoću njih možete u bilo kom trenutku snimiti fotografiju ili video, a sa aplikacijom u vašem telefonu su povezane preko Bluetooth veze. Uz naočale, u paketu dolaze kabl za punjenje, krpica za čišćenje, te zaštitna kutija koja se istovremeno ponaša i kao eksterna baterija koja ima kapacitet da četiri puta napuni naočale.

Vrijedi napomenuti i to da je ovaj gadžet kompatibilan sa telefonima koje pokreće Android 4.3 ili noviji, te koji podržavaju BLE (Bluetooth Low Energy) i Wi-Fi direct tehnologije. Za ljubitelje iPhone-a, potrebno je da imate iPhone 5 ili noviji kojeg pokreće iOS 8 ili noviji.

Za sada se Snapchat naočale mogu zvanično kupiti isključivo na teritoriji SAD  po cijeni od oko 130 dolara, i to iz samouslužnih brendiranih mašina po nazivu Snapbot koje po slučajnom uzorku mijenjaju lokaciju svakih 48 sati. Jedini način da saznate lokaciju mašine je da pratite informacije na zvaničnom Spectacles sajtu. Ukoliko ne želite da čekate da ovaj novitet dođe i na naše prostore, pojedini neotpakovani komadi se mogu pronaći i kod pojedinaca na eBay-u, a cijena im varira između 300 i 1000 američkih dolara.

Ukoliko niste baš upućeni u materiju, Snapchat je mobilna aplikacija pomoću koje možete da dijelite fotografije, video i tekstualne poruke koji se automatski brišu nakon određenog vremena, koje u zavisnosti od postavki  varira između nekoliko sekundi i 24 sata.

Save