Mostar: Danas sastanak Vučića i Plenkovića, teme evropska perspektiva regiona i Agrokor

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, posjetiće Mostar gdje će se sastati sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH, Draganom Čovićem i premijerom Hrvatske, Andrejom Plenkovićem.

Mostar Vučić Plenković

Kako je najavljeno Vučić će sa Plenkovićem razgovarati o evropskoj perspektivi regiona, ali i o Agrokoru, a tačno vrijeme sastanka dvojice premijera nije precizirano.

Sastanak Vučića i Dragana Čovića biće održan u kabinetu hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru sa početkom u 19.00 sati, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić je 16. marta boravio u Sarajevu i ovo mu je druga posjeta Bosni i Hercegovini za kratko vrijeme.

Čović će se prije Vučića sastati sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, zamjenikom kineskog ministra poljoprivrede Ću Dongjuom, te premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Svi zvaničnici u Mostaru borave povodom 20. Sajma privrede koji će biti otvoren sutra.

Kako je najavljeno na zvaničnoj internet stranici Međunarodnog sajma privrede u Mostaru prisutnima će se obratiti direktorka Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i predsjednik Vlade Hrvatske – zemlje partnera Andrej Plenković.

IZVOR: Mondo